Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 1197

Carme Aymerich Barbany

NaixementBarcelona
Barcelonès
1915
DefuncióBarcelona
Barcelonès
Febrer de 2001
CondicióPedagoga
OcupacionsPedagoga
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsEscola d'Expressió i Psicomotricitat Carme Aymerich
Ajuntament de Barcelona
Associació d'Antics Alumnes de l'Escola Normal de la Generalitat
Llocs de vinculació

Biografia

El prestigi d’Aymerich com a pedagoga terapèutica al centre Vil·la Joana i com a formadora, fan que l’Ajuntament li demani de liderar un nou centre a partir de les perspectives que Aymerich ha anat introduint. Es crea l’any 1974, l’Escola d’Expressió. Un centre pioner com ho va ser també, el fet que l’escola fos autoritzada pel Ministeri d'Educación i Ciència del moment, per a impartir educació a distància. Maria Aymerich i Mireia Bassols s’incorporen al projecte. Carme Aymerich el dirigí fins a la seva jubilació, al 1985.

Carme Aymerich també va destacar en els treballs d’expressió en el camp de la psiquiatria i va tenir una enorme capacitat per a establir col·laboracions amb tota mena d’entitats i institucions. L’any 1991, la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu de Sant Jordi i l’any següent, fou homenatjada al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.


Obra


Referències bibliogràfiques

Azevedo, A., “Carme Aymerich, mestra pionera de l’expressió i la comunicació en educació.” Barcelona Educació, núm. 18, maig 2001. Pàgines 16-17.

. “El difícil arte de educar para una vida plena y creativa” dins: A.A.V.V.: 30 Retratos de Maestras. De la Segunda República hasta nuestros días.Barcelona: Cuadernos de Pedagogia. Cisspraxis.


Referències gràfiques

http://www.bcn.es/imeb/expressio/esp/carme_aimerich.htm[Consulta: 27/02/2010].


Biografia n.1197 per Antoni Tort Bardolet
2010-10-11 19:31:42

Tornar Inici