Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 1249

Teresa Sales Beltrán

NaixementCastelló de la Plana
Plana Alta
Espanya
1895
DefuncióCastelló de la Plana
Plana Alta
Espanya
s. xx
CondicióObrera
OcupacionsObrera, sindicalista
Condició jurídico-étnicaCasada
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsSindicat d'Obreres "el Despertar Femenino"
Unió General de Treballadors (UGT)
Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE)
Llocs de vinculació

Biografia

Va nàixer l´any 1895. De família de llauradors, vivien al carrer Sant Roc de Castelló i estaven afiliats al Partit Socialista i al Centre Obrer de Castelló, que des de 1930 es va independitzar i va formar> adherida a la UGT.

, ja que no consideraven les dones suficient preparades per aquestos fins.

al qual pertanyia Teresa Sales, va ser un dels més veterans i destacats pel nombre de sòcies a la ciutat de Castelló i el pobles de les seves comarques: arribà a tenir 5.573 sòcies entre 1913 i 1938.

es va aconseguir que anaren les que eren cap de família com les vídues, solteres emancipades del pares o casades que tingueren els seus marits incapacitats per a treballar.

En Teresa Sales hem volgut plasmar les diverses lluites realitzades pel col·lectiu femení de les treballadores de la taronja a Castelló i les comarques, per aconseguir una major autonomia i una millora de les seves condicions de treball, en un marc especialment favorable com va ser la Segona República.


Referències audiovisuals

Alcón, Eva; Núñez, Alejandro (2005). La mujer de la República en las comarcas de Castellón (1931-1939). Onda: Ajuntament d´Onda.

Grau, Vicent (2007). Segona República i Guerra Civil a Castelló. Dispolítica i curs republicà, mobilització sindicalisme revolucionari.Tesi doctoral,Universitat Jaume I.

Vicent, Manuel (2006).Conflicto y revolución en las comarcas de Castelló, 1931-1938. Castelló: Universitat Jaume I.


Biografia n.1249 per Rosa Monlleó Peris
2010-09-23 19:56:27

Tornar Inici