Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 1291

Ángela Edo Vallés

NaixementAlcalatén
Agost de 1903
DefuncióBarcelona
Barcelonès
Juny de 1991
Relacions familiars:Filla de Josep i Àngela; mare de Liberta Bassas, escriptora.
CondicióEscriptora, Aprenenta
OcupacionsEscriptora
Condició jurídico-étnicaCasada
Adscrita als moviments
Llocs de vinculació

Biografia

de mtm editores.


Ángela, de més gran, va convertir l’educació de la seva filla en el projecte de la seva vida. No va reparar en feines ni en sacrificis, i va triomfar en el seu empeny, ja que li va proporcionar allò que a ella li havia mancat: la possibilitat de cursar estudis de magisteri.

Ángela Edo, dona amb unes extraordinàries facultats psíquiques, va escriure sense parar fins a deixar conformada una obra extensa, sorprenent i única en més d’un aspecte. Es diu sovint que les seves narracions són de caràcter cinematogràfic alhora que amenes, sòbries i de gran riquesa literària.Tracta als seus contes i novel·les sobretemes de llegendes orientals ialguns aspectes dels mons irreals i fantàsticscom la màgia i històries d'esperits. Només dues obres d'Àngela es van publicar en vida, la resta han estat fidelment revisades i publicades després per la seua filla. Fins a tal punt la figura d'Àngela estàpresent en l'obra i la vidade la seua filla, que cal contrastar les dades que figuren a la internet per esbrinar que Àngela Edo no es un pseudònimutilitzat perLiberta Bassas, com figura a la pàgina de la Generalitat de Catalunya, sinó el nom de la seua mare.


Ángela va morir a Barcelona el 1991.


Obra


Referències bibliogràfiques

Generalitat de Catalunya. “Bassas i Edo, Lliberta”. Qui és qui. Cercador de les Lletres Catalanes. http://cultura.gencat.net/ilc/qeq/FitxaAutors.asp?codi_genere=4&quinform3=form3&NRegistre=56&i. [Consulta: 13/01/2010].


Referències orals

Conversa amb Liberta Bassas, filla d'Ángela Edo (setembre 2009).

Conversa amb Joni Brugués demtm editores, SL.


Referències gràfiques

http://www.mandalasmtm.com/Autores.php?len=es&id=10[Consulta: 27/02/2010].


Biografia n.1291 per Amparo Ayora Del Olmo
2010-10-01 13:19:40

Tornar Inici