Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 1940

Maria Àngels Cardona Florit

NaixementFerreries
Menorca
Octubre de 1940
DefuncióBarcelona
Barcelonès
Desembre de 1991
CondicióBiòloga
OcupacionsBiòloga, ecologista, botànica
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsFacultat de Biologia (Universitat de Barcelona)
Facultat de Ciències (Universitat Autònoma de Barcelona)
Societat d’Història Natural de les Balears
Llocs de vinculació

Biografia

Quan encara no tenia un any d’edat, Maria Àngels Cardona es va traslladar a Ciutadella, on va viure la seva infantesa i joventut, fins que va marxar a Barcelona per fer els estudis universitaris.

el premi Pius Font i Quer de l'Institut d'Estudis Catalans aquell mateix any.

. En relació amb aquest tema va iniciar una de les relacions professionals més consolidades i durables de la seva carrera professional, la relació amb la Dra. Juliette Contandriopoulos, professora del Laboratori de Citogenètica de la Universitat de Marsella i especialista en vegetals de la Mediterrània oriental. Pel seu interès en la botànica, particularment de les Illes Balears, va realitzar investigacions en citobiogeografia i va estudiar els endemismes de les Illes, especialment de Menorca, i va esdevenir una autoritat reconeguda en aquest tema. Amb Contandriopoulos va estudiar els nombres cromosòmics de 21 taxons endèmics de les Illes Balears. Aquest estudi fa una classificació dels taxons segons la seva antiguitat. A aquest estudi se l'anomena mètode de Contandriopoulos i Cardona, i va ser publicat entre 1984 i 1986.

a ser membre de diverses societats i comissions nacionals i internacionals, com la Institució Catalana d’Història Natural, de la Societat d’Història Natural de les Balears, la Societat de Botànica Italiana o la Societat de Biogeografria de França.

24 de desembre de 1991.


Obra

Tornar Inici