Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 4030

Rosa Viñals Lladós

NaixementAbella de la Conca
Pallars Jussà
Juliol de 1883
DefuncióBarcelona
Barcelonès
1945
CondicióLlevadora
OcupacionsCirurgiana, llevadora, feminista
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsBeneficència Municipal de Barcelona
Casa Provincial de la Maternitat i Expòsits (Barcelona)
Llocs de vinculació

Biografia

Rosa Vinyals va ser la principal editora i ànima de la revista, va criticar la reducció de les dones a rol maternal i va predir que hi arribaria el moment en el qual les capacitats morals, intel·lectuals i socials de les dones serien tingudes en consideració per la legislació espanyola i que els homes i les dones serien considerats iguals, al mateix nivell. Vinyals no només volia dignificar la feina de les llevadores, sinó totes les professions exercides majoritàriament per dones, com la de mestra o infermera, acabant amb els prejudicis preexistents pel fet de ser professions feminitzades, i vol que això es faci a partir de l’orgull de ser dona, és a dir, a partir de la valoració de les dones per elles mateixes.


Obra

Directora, editora i col·laboradora de la revista La Mujer y la Higiene.


Referències bibliogràfiques

«Dones de ciència». Circuits!. Passejades per la ciència i la Història de Barcelona. http://www.gencat.cat/diue/ambits/ur/recerca/programes_actuacions/dones/actuacions/index.html. [Consulta: 10/02/2010].

«


Referències gràfiques

Portada de la revista La mujer y la higiene dirigida per Rosa Viñals. Font: http://www.matriz.net/mys/mys-06/linaje/lin_06_01.html[Consulta: 24/02/2010].


Biografia n.4030 per Isabel Pérez Molina
2010-10-11 19:02:40

Tornar Inici