Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 5012

Teresa Mir March

NaixementOlot
Garrotxa
s. xvii
Defunció1752 (circa)
CondicióMestressa de casa
OcupacionsEscriptora mística
Condició jurídico-étnicaCasada
Adscrita als moviments
Llocs de vinculació

Biografia

El testimoni de Teresa crida l’atenció perquè el seu és un dels pocs escrits de caire místic que se situen fora de l’àmbit conventual i fins i tot eclesial: algunes de les seves visions es produïen en la quotidianitat diària i sense necessitat d’estar en oració o en l’església. També pel fet que l’acte d’escriptura ve motivat per voluntat pròpia. D’altra banda, algunes lectures quietistes que podrien desprendre’s del relat, especialment de la introducció de Gay, queden implícitament corregides en vàries visions. Tot i així, l’obra no entra en grans profunditats ni literàries ni teològiques.


Obra

Teresa Mir i March. Rahó del Esperit y del que ha passat en lo interior de la Sra. Teresa Mir i March, natural de la Vila d'Olot Bisbat de Gerona, que ella mateixa dona a son Pare espiritual y confessor y als demés que el Senyor desitga y vol.

Referències bibliogràfiques

Johnson, W. (1997). Teología mística. La ciencia del amor. Barcelona: Herder.

Referències audiovisuals

Teresa Mir i March. Rahó del Esperit y de que ha passat en lo interior de la Sra. Teresa Mir i March, natural de la Vila d'Olot Bisbat de Gerona, que ella mateixa dona a son Pare espiritual y confessor y als demés que el Senyor desitga y vol. Amb introducció d'Esteve Gay. Universitat de Bacelona, Biblioteca de Reserva, 07 Ms 6.

Biografia n.5012 per Mireia Vidal Quintero
2010-10-04 13:55:30

Tornar Inici