Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 606

Lluïsa Bosch Pagès

NaixementSuïssa
1880
DefuncióBarcelona
Barcelonès
1961
CondicióCompositora
OcupacionsArpista, compositora
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsConservatori de Música de Ginebra
Associació de Música Antiga
Llocs de vinculació

Biografia

Cançoner musical popular. El 1916 entrà com a professora d’arpa al Conservatori de Ginebra. També va ser professora del de Laussane i d’altres ciutats suïsses.

Va recollir instruments musicals antics dels que va reunir una important col·lecció, la qualitat de la qual va fer que el comitè organitzador de l’Exposició Internacional de Música de Ginebra de 1927 li concedís un premi d'honor per aquesta col·lecció.

El 1931 s’instal·la a Barcelona i a partir de 1934 participa activament a la fundació de l’Associació de Música Antiga juntament amb Joan Gibert i Camins. El seu Methode pour harpe es va utilitzar als conservatoris de Lisboa, Londres, Nàpols i Sant Petersburg i a la majoria dels conservatoris d’Amèrica llatina. A més va publicar molts articles de musicografia a revistes espanyoles i europees.


Obra

quartet de corda.


Referències bibliogràfiques

Calvo Manzano, Rosa M. (1999). Diccionario de la música española e iberoamericana. Madrid: SGAE.

Cortés Mir, Francesc (1999). Article dins Gran Enciclopedia de la Música. Barcelona: Enciclopedia Catalana.

DDAA(2003). Història de la Música catalana, valenciana i balear. Barcelona: Edicions 62.

Ozaita, M Luisa (1995). “Las compositoras españolas” apèndix dins Adkins Chiti, P. Las mujeres en la música. Madrid: Alianza música.

Torrellas, Albert ed. (1947). Diccionario enciclopédico de la música. Barcelona: Central catalana de publicaciones.Biografia n.606 per Maria Cinta Montagut Sancho
2010-09-29 17:26:55

Tornar Inici