Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 683

Maite L. de Goicoechea Rechama

Naixement(Tolosa)
Navarra
Espanya
1946
DefuncióBarcelona
Barcelonès
Desembre de 1994
CondicióPeriodista
OcupacionsPeriodista, feminista
Condició jurídico-étnica
Casada
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsVindicación Feminista
Dunia
Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC)
Llocs de vinculació

Biografia

Va venir a Barcelona després de casar-se i va cursar estudis de Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Bellaterra. Una mica més tard es va matricular de Ciències de la Informació (avui de la Comunicació) també a l’Autònoma. Es va llicenciar en la primera promoció de periodistes que sortien d’aquella Universitat i de tot Catalunya. Mentrestant va tenir dos fills, un noi i una noia.

Una característica que la va distingir des de sempre, és el seu compromís amb el moviment feminista, no només amb la militància activa sinó també professionalment. La seva col·laboració a les pàgines de la revista Vindicación Feminista, des de la seva fundació l’any 1976 fins a la desaparició de la publicació, on tracta temes laborals encara és un exemple de rigor i combativitat en la lluita per obtenir una consideració digna per a les dones treballadores.

urant vuit anys va treballar a la revista Dunia, a la dècada dels vuitanta. Des de aquesta publicació va saber donar un altra visió dels temes tradicionalment femenins, afavorint una imatge més actual de les qüestions de gènere. També va ser cap de redacció de la revista Practica. En els últims anys va treballar per una agència i com a freelance per a diferents mitjans.

Es va integrar a l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC)i va col·laborar assíduament en la seva revista.

El sentit de l’humor, la solidaritat i l'energia que posava en tots els projectes feministes i professionals eren un dels seus trets méscaracterístics.


Obra

Articles aVindicación Feminista i aDúnia.

Referències bibliogràfiques

Institut Català de les Dones.Calendari 2002. Dones periodistes.http://www20.gencat.cat/docs/icdones/Documents%20web%20antiga/Arxius/pub_calendari2002.pdf. [Consulta: 23/02/2010].

Biografia n.683 per Montserrat Puig Mollet
2010-10-02 19:24:15

Tornar Inici