Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 298

Magdalena Humbert Villalonga

NaixementMaó
Menorca
Octubre de 1880
DefuncióMaó
Menorca
1965
CondicióMestra
OcupacionsMestra
Adscrita als moviments
Llocs de vinculació

Biografia

Va néixer a Maó. El 1899, als dinou anys, va obtenir el títol de mestra de primera ensenyança elemental. El mateix any fou nomenada mestra interina de l'Escola Pública de Nines de Mercadal, càrrec que desenvolupà fins el 1902. No obstant això, el 1901 fou pensionista de La Pureza, on solia passar les seves vacances a Manacor i a Valldemossa; els estius els passava a Maó amb la seva família.

Per ampliar coneixements de francès passà alguns estius a París.

El 1903 va aconseguir el títol de mestra de primera ensenyança superior i tornà a Maó. En aquesta data va encarregar-se de la secció de nines del Col·legiSant Tomàs d’Aquino del qual fou subdirectoramolts anys. Quan mor Mateu Fontirroig, cèlebre mestre idirector fins el 1931, el centre passà a la direcció de Magdalena.Ella el regentà fins a l'octubre de 1955. S'impartien clases de primària a nins i nines i classes de repàs de segona ensenyança corresponents a les assignatures de l'Institut de Maó.

Magdalena era considerada molt bona mestra i la seva tasca docent no acabà amb la seva jubilació als 75 anys, sinó que va seguir l'exercici de la seva professió a casa seva donant classes de repàs fins els 81 anys.

En reconeixement a la seva dedicació com a mestra, el 1973 l'Ajuntament de Maó posà el seu nom a la guarderia de l'Avinguda Fornells.


Referències bibliogràfiques


Biografia n.298 per Catalina Escarrer Bauzá
2010-10-02 19:59:02

Tornar Inici