Diccionari Biogràfic de Dones - Biografia 616

Àurea Rosa Clavé

NaixementBarcelona
Barcelonès
Setembre de 1856
DefuncióBarcelona
Barcelonès
Febrer de 1940
Relacions familiars:Filla d'Anselm Clavé.
CondicióMúsica
OcupacionsDirectora de cor, pianista, compositora
Adscrita als moviments
Vinculada a les entitatsPalau de la Música Catalana

Biografia

El metrónomo, que havia estat fundada per Clavé l’any 1863. A través d'aquesta revista s'informava als coristes de diferents activitats, però també la utilitzava com a vehicle per a les dures polèmiques que mantenia encara amb l'Associació General. Entre altres picabaralles, Àurea Rosa va prohibir a la competència interpretar obres d'Anselm Clavé. A banda de la seva feina com a directora coral, també va ser professora de piano al Conservatori de Barcelona.


Referències bibliogràfiques

Aviñoa, Xosé; Carbonell, Jaume; Cortès, Francesc (1999). «Del Romanticisme al Nacionalisme». En: Aviñoa, Xosé (dir.). Història de la Música Catalana, Valenciana i Balear. Barcelona: Edicions 62, vol. 3.

Cararach, Joan Anton (1999). «El Palau de la Música Catalana. Simfonia d'un segle (1908-2008)». En: Aviñoa, Xosé (dir.). Història de la Música Catalana, Valenciana i Balear. Barcelona: Edicions 62, vol. 13.

Casares, Emilio (dir. y ed.) (2002), Historia de la Música Española e Hispanoamericana, Madrid: SGAE.

Vega Toscano, Anna (1995) «Compositoras españolas, una historia por contar» En: Manchado Torres, Marisa. Música y Mujeres, Género y poder. Madrid: Editorial Horas y Horas.


Biografia n.616 per Clara Sanmartí Esteban
2010-09-30 18:13:31

Tornar Inici